Este o mare onoare pentru oraşul Timișoara să găzduiască Al XX–lea Congres Național de Radiologie și Imagistică Medicală din România, care va avea loc în perioada 25 - 26 septembrie 2015 și va fi precedat în ziua de 24 septembrie de cursul precongres, cu tema "Imagistica în urgențe", susținut de personalități marcante ale radiologiei europene.

Manifestarea este organizată de Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIM).

Colaborează la organizarea manifestării următoarele societăți profesionale: Societatea de Rezonanță Magnetică în Medicina din România (SRMMR), Societatea de Imagistică Musculoscheletală din România (SIMSR), Chapter-ul Roman al ISMRM, Societatea de Imagistica Sânului (SISR), Societatea de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională din România (SNRIR), Societatea de Imagistică ORL, Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină și Biologie (SRUMB).

Manifestarea va găzdui sesiuni speciale ale Grupului de Imagistică Oncologică și ale Grupului de Radiopediatrie din cadrul SRIM.

Partenerul organizator al manifestării este Paloma Tours, firmă specializată în organizare de conferințe și congrese.

Sperăm ca această manifestare ştiinţifică să reprezinte un prilej de a împărtăși experienţa profesională, de a discuta și de a învăţa împreună.

Dorim să realizăm împreună o manifestare de înaltă ținută, într-o atmosfera plăcută şi colegială.

Co-președinți ai congresului:

Prof. Dr. Sorin M. Dudea                                                                                                                   Conf. Dr. Florin Bîrsășteanu
Președinte SRIM                                                                                                                                Vicepreședinte SRIM